Собствено Търсене

сряда, 9 декември 2009 г.

Метрополис отваря фабриката за звуци


Основателите на електронната култура в България Метрополис стягат последното мега парти за отиващата си 2009 година. С подкрепата на немска бира N1 в света Becks - марката, най-силно обвързана с пулса и емоциите на прогресивно мислещите млади хора, утвърдените вече 13-та година организатори на мащабни музикални събития от Метрополис ви канят на поредното вълнуващо изживяване – проекта Beck'sperience the music – Sound Fabrik. Най-скъпото и модерно изложбено съоръжение в страната Интер Експо Център София за втори път ще отвори врати за последователите на модерния и новаторски саунд-ценители на качественото забавление от световна класа у нас на заветната дата 12.12.

Стивън и компания още преди седмици зарадваха феновете си от официалната страница на Метрополис в най-посещаваната социална мрежа Facebook обявявайки хедлайнера на декемврийския си проект, а именно шведският некоронован крал на техното Адам Байер. Преди броени дни най-голямата промоутърска агенция у нас потвърди и името на втория си международен гост – дясната ръка на култовия Ричи Хоутин – принцесата на минимал вълната Магда. И двамата музиканти едва ли имат нужда от представяне пред напредните и винаги в час с най-актуалното от световната сцена родни клъбъри, но последнитe за тази година гости на Метрополис са толкова иновативни, вечно променящи се и неспиращи да търсят вдъхновение в безкрайната вселена от звуци, че си струва да ви осведомим за последните им проекти и музикални влечения.

Като ключов член на боготвореното семейство на М_nus (лейбълът на Ричи Хоутин) Магда днес заслужено се радва на славата на една от най-уважаваните жени диджeйки в световната денс индустрия. Главоломният възход на дребничката брюнетка с полски произход от началото на кариерата и през 1996 в Детройт (американската мека на техното) до дансингите на днешния стожер на европейската техно култура – култовият Берлин се дължи единствено и само на любовта и отдадеността й към новаторските и предизвикателни звуци. Постоянно еволюиращият й саунд от техно, електро и хаус до разбиващ те на атоми минимал бързо привличат вниманието на пластичния човек – бащата на минимала Ричи Хоутин, които я избира за свой подгряващ диджей в началото на този век и така е до днес. Дуото доказа безапелационно класата си вече веднъж пред родната ни публика на плажа в Слънчев бряг през 2007, оставяйки ни да вибрираме на честотите на чистата им минималистична хипноза и до днес копнеейки за още и още.

Чаровната дама не се е главозамаяла от световната истерия около нея и ментора й през последните години, напротив изглежда здраво стъпила на земята повече от всякога отдадена на собствените си идеи и вдъхновения, отказваща да прави кaквито и да е компромис . В началото на месеца на пазара излезе последната й мискирана компилация за лондонския клубен лейбъл Fabric (49) – педантично изпипана с любов и прецизност до последния детайл – запазената марка на сетовете й. Интригуващи и опустошителни звуци, драматични и ексцентрични бас линии, енергични миксове, натрапчивите вокали на Лучиано допълнени от смразяващите акорди и нестандартни поп елементи на сродните й души от М_nus (Gaiser, Marc Houle и Heartthrob) завършени със собствената и фънк продукция – това е Магда от плът и кръв.

От щаба на Mетрополис обещават да публикуват специално интервю с хедлайнера си Адам Байер следващата седмица – така че бъдете нащрек.
Билети за наложилото се като традиция през последните години декемврийско парти могат да бъдат купени от касата на НДК и в мрежите на Eventim и Ticketstream в цялата страна от 20-ти ноември. Първите 200 пропуски на промоционална цена от 20 лв ще бъдат в разпространение само до края на месеца. От 1-ви декември предпродажната цена на билета за Sound Fabrik ще стане 25 лв, а в самия ден на ивента ще стигне 30 лв. Специална промоция на Beck’s ще даде възможност на част от феновете на Sound Fabrik да спечелят покана за предстоящото парти.

понеделник, 7 декември 2009 г.

Иманяри безчинстват в Кюстендилско


Сребърни древногръцки монети, фибула и разглобен металотърсач са открили вчера кюстендилски полицаи при извършване на проверка на лек автомобил „Ситроен” с благоевградска регистрация.
Проверката от пътни полицаи е извършена на ул. „Дупнишко шосе” в Кюстендил. Автомобилът е бил управляван от 37- годишен мъж, от село Жиленци, с него е пътувал 47-годишен от Кюстендил. В автомобила се е виждал разглобен метолотърсач. При последвалия обиск са открити пет монети - три от тях са сребърни древногръцки.
По-възрастният мъж е известен на полицията с извършени криминални деяния. Двамата са задържани с полицейска заповед за 24 часа в ареста на РУМВР - Кюстендил.

Установена е кражба на две делви от археологически обект в местността “Кулата” край Дупница. Проучването на обекта е започнало през август. Отнетите делви са останали на обекта с намерение да бъдат експонирани в естествена среда, специалистите ги датират от 5-6 век. След като сигналът е получен в полицията, служителите на реда са се свързали със специалисти от местния музей, които са конкретизирали какво точно е отнето от обекта.